Ki néz minket?
Oldalainkat 192 vendég böngészi
Home

Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

Kadet kf. OB

Birkózás

Kadet kötöttfogású országos bajnokság
Budapest –ESMTK
2017. október 28.

A Tatabányai Sport Club a kötöttfogású bajnokságra 5 fővel képviseltette magát. Sajnálatosan az esélyesek között számon tartott  Gyürky Tibor betegség és az magyar állampolgársági esküt csak  november 2.-án tevő  felvidéki új birkózónk Csöllei Márton nem indulhatott. Ennek ellenére ismét remek eredmények születtek, hisz a legfelső 2 kategória tatabányai döntőst eredményezett és az előcsatározások után mind a 100 kilós Marton Márk és mind a + 100 kilós Deák Zoltán  valamennyi ellenfelét legyőzve került a döntőbe. Sajnos mindkét fiú a döntőben már nem tudott nyerni , de jellemző hogy Marton Márk ellenfele az idei kadet V.b. 3 és a tavalyi kadet világbajnok ESMTK-s Szőke Alex volt. Deák Zoltán is szoros mérkőzésen kapott ki, de az őszi teljesítménye példaértékű volt. Mindkét reménységünk a jövő évben nagy eséllyel pályázhat a címeres mezre és az ezzel járó válogatottságra hisz Márk első éves kadet, míg Zoltán még serdülő korú és csak korengedménnyel indulhatott. További versenyzőink Bodnár Partik , Ferge Bálint és  Palkó Bence voltak, akiknek nem sikerült pontot érő helyezést elérni.

Eredmények :

100 kg                   2. Marton Márk

+ 100 kg               2. Deák Zoltán

Edzők: Turák Pál, Katona Géza és Ungi Lajos

érmrsek

Módosítás: (2017. november 19. vasárnap, 11:40)

 

Kadet szf OB

Birkózás

Kadet szabadfogású országos Bajnokság
Kecskemét
2017.október. 21.

A szabadfogású kadet országos bajnokság  helyszíne Kecskemét volt. Az ország színe java ott volt ezen a megmérettetésen  és természetesen a tatabányaiak is szőnyegre léptek.  A  mezőnyben  olyan kiválóságok is szerepeltek, mint a korábban tatabányai színekben  nevelkedett  versenyző, az  idei év  kadet Európa bajnoka, világbajnoki  2. Vátzi Attila, vagy az ESMTK sztárbirkózója  Szőke Alex a tavalyi év világbajnoka és idei szezon világbajnoki  3 helyezettje  is. Azonban az igazi szenzációt egy tatabányai fiú szolgáltatta – nevezetesen DEÁK ZOLTÁN – aki azt a bravúrt hajtotta végre, hogy korengedménnyel a két évvel idősebbek között  is magyar bajnoki címet tudott szerezni.  Ez különösen ragyogó teljesítmény annak tudatában, hogy + 100 kg-ban érte el ezt  a nem várt diadalt.   A sikert jelentő 4 győzelem önmagáért beszél . Bodnár Patrikot is maximálisan dicséret illeti hisz ő is dobogóra állhatott ugyanebben a súlycsoportban és bronzérmes lett.  Gyürky Tibor a számára szokatlan fogásnemben két szép győzelem után   a döntőbe jutásért kapott ki , majd a bronzmeccsen az idei magyar válogatott tudta megállítani  így 5. helyen landolt. Dicséret illeti Marton Márkot és Csöllei Mártont is. Palkó Bence is derekasan állta a sarat de ők nem kerültek a pontot érő első 6 közé.

Eredmények :dobogóskép

69 kg                     5.  Gyürky Tibor

+ 100 kg               1.  Deák Zoltán

+ 100 kg               3. Bodnár Patrik

Edzők : Turák Pál, Katona Géza , Ungi Lajos

Módosítás: (2017. november 19. vasárnap, 11:36)

 

Lány diák és serdülő országos bajnokság

Birkózás

Lány diák és serdülő országos bajnokság
Kaposvár
2017. október 8.

Diák és serdülő lányok 2018 évi magyar bajnokságának Kaposvár adott otthont. Kiváló körülmény között bajnokságon a tatabányai és a szárligeti lányok kitettek magukért és sok szép éremmel és helyezéssel térhettek haza. A szárligeti Ganyecz Enikőnek sikerült döntőbe jutnia, de ott meg kellett elégednie az ezüst éremmel . Persze egy dicséretes teljesítmény volt, hisz Enikő első alkalommal birkózhatott döntőt  magyar bajnokságon. A szintén szárligeti Csata Martina  a nagyon megérdemelt 3. helyet szerezte meg több győzelemmel  és ugyancsak nagyon jó és bátor birkózással Joós Bianka éppen csak lemaradva a dobogóról az 5.  helyen végzett. A serdülő lányok közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Lázár Csenge, aki hónapról hónapra nagyot fejlődött. Birkózása bronzérmet ért és  Csenge először állhatott dobogóra magyar bajnokságon. Lázár Brigitta és Dolowschiák Lili becsülettel küzdött , de nekik nem sikerült az első 6 közé jutás.

Eredmények  :dobogóskép

Diák

34 kg     5.  Joós Bianka

43 kg     3.   Csata Martina  (Szárligeti SE)

46 kg     2.  Ganyecz Enikő (Szárligeti SE)

Serdülő

37 kg      3.  Lázár Csenge

Edző : Ungi Lajos

 

caapatkép

Módosítás: (2017. november 19. vasárnap, 11:34)

 

Diákolimpia III. - IV. kcs sz.

Birkózás

Diákolimpia országos döntő
Kecskemét -
2017.09.28.-29.

Kecskeméten rendezték meg a 2017 évi szabadfogású diákolimpia döntőjét a  III. és IV. korcsoportban. A Tatabányai Sport Club versenyzői közül  öten kvalifikálták magukat az országos döntőre és hárman súlycsoportjuk döntőjébe is jutottak. Kiemelkedő volt Deák Zoltán szereplése, aki   ragyogó birkózással  abszolút fölénnyel nyerte meg a versenyt  4 győzelemmel. Mislai Bence és Balázs Bálint is jó teljesítménnyel  - 3 győzelemmel és  1  vereséggel – a második helyen végeztek. Beck István és Galambos Krisztián sajnos nem tudott pontot érő helyen végezni, de az ő diákolimpiai döntőbe jutása is dicséretes teljesítmény volt.

Eredmények :dobogóskép

III. kcs.

85 kg       2.          Mislai Bence

IV.kcs

58 kg        2.         Balázs Bálint

+100 kg    1.        Deák Zoltán

Edzők : Turák Pál és Ungi Lajos

Módosítás: (2017. november 19. vasárnap, 11:30)

 

Serdülő szf. OB

dobogósképBirkózásdobogóskép

Serdülő szabadfogású OB
Miskolc - 2017.11.18.

Eredmények:

38 kg Lázár Csenge 5. hely

63 kg Balázs Bálint 3. hely

+100 kg Deák Zoltán 1. hely

Edző: Turák Pál

 

 

 

 

dobogóskép dobogóskép

Módosítás: (2017. november 25. szombat, 23:18)

 
Támogatóink:
Köszönet érte!
Szavazás
Menyire tetszik az új oldal?
 
birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank