Ki néz minket?
Oldalainkat 170 vendég böngészi
Home

Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

Junior szf OB

Birkózás

Junior szabadfogású országos bajnokság
Budapest- 2017.11.12
.

Eredmény:

97 kg   Sztancs Csaba 3. hely

Edző: Katona Géza

csapatkép dobogóskép

Módosítás: (2017. november 25. szombat, 23:16)

 

Diák II. szf OB

Birkózás

Diák.-II. szabadfogású országos bajnokság
Dorog - 2017.11.11.

Eredmény:

32 kg  Zóni Dániel 2. hely

Edző : Turák Pál és Ungi Lajos

Módosítás: (2017. november 19. vasárnap, 20:34)

 

NB.-I. csapatbajnokság A csoport

NB.-I.  csapatbajnokság A csoport
Tatabánya
2017.09.30.

A Tatabányai Sport Club immár NB.-I.-es  birkózó csapata a erősebb A csoportba kapott besorolást az ez évi csapatbajnokságon. Az Újpesti TE , a Haladás VSE és a BVSC csapatai voltak a kék-fehérek ellenfelei a tatabányai  atlétikai ugrócsarnokban. A jó hangulatú összecsapásokon izgalmas mérkőzéseket láthattak a z ide látogatók  és a sok szoros meccs  jó hírverése volt a birkózásnak. A házigazdák ismét megmutatták, hogy az összefogásban és az akaratban van a csapat ereje – bár volt néhány hiányzó -  és mondhatni a maximumot nyújtották. Bár az UTE ellen vereséget szenvedtek, de a olimpiai 3. helyezett Hatossal és a világ és Európa bajnoki érmes Verébbel és Ligetivel felálló tavaly még a legfelső ligában szereplő Haladás VSE –vel szemben döntetlen lett az eredmény és a BVSC ellen meggyőző birkózással sikerült a szőnyegről győztesen távozni. Az 1 győzelem , az 1 döntetlen és az 1 vereség összességében nagyon szép eredménynek mondható. November elején következik a versenysorozat visszavágója és a tatabányaiak kedvező pozícióból várhatják a folytatást.

Eredmények :

Tatabányai Sport Club   : Újpesti  TE                           12 : 23

Tatabányai Sport Club   : Haladás VSE                       19 : 19

Tatabányai Sport Club   : BVSC                                  20 : 15

A tatabányai csapat tagjai a következők voltak: Bozori Imre, Fekete Tibor, Kósa Dániel, Ungi Lajos, Sztancs Csaba, Marton Márk ,Balogh László, Szabó Csaba, Járinka Dániel, Bogdán Roland, Ferge Bálint, Palkó Bence, Horváth Csaba (kölcsönjátékos) Egyed Balázs (kölcsönjátékos) Juhász Péter (kölcsönjátékos)

Edzők: Katona Géza, Takács János

csapatkép

 

Diák II. korcsoportos diákolimpia döntő

BIRKÓZÁS

Diák II. korcsoportos  diákolimpia döntő
Hajdúszoboszló
2017.09.23.

Diákolimpia II. korcsoportos döntőjére Hajdúszoboszlón került sor. A Tatabányai Sport Club versenyzői közül  5 fő jutott az országos döntőbe, de sajnos sérülés és betegség miatt  csak hárman tudtak végül is szőnyegre állni. A már rutinosnak számító ZÓNI Dániel mellet két nagyon fiatal versenyző BAKONYI  Dániel és FEKETE  Benjamin képviselte a kék fehér színeket. Zóni Dani fantasztikus birkózással négy győzelemmel  a dobogó tetején landolt  és megszerezte élete első diákolimpiai címét.  Sikerét az a tény is emeli , hogy súlycsoportjában 21 induló közül szerezte meg a legfényesebb medált. Jellemző Dániel tehetségére, hogy már a serdülő válogatott edzéseire is hívják őt,  ahova az ő korosztályából még csak kevesen juthatnak oda. Mind Bakonyi Dániel és Fekete Benjamin küzdelmes mérkőzéseket vívtak de nem sikerült nekik  a hat közé jutás de már az országos döntőbe jutás is komoly fegyvertény volt számukra.

Eredmények:

32 kg     1. Zóni Dániel

Edzők: Turák Pál és Ungi Lajos

Módosítás: (2017. szeptember 30. szombat, 17:53)

 

Junior OB

BIRKÓZÁS

Junior férfi kötöttfogású és női szabadfogású országos bajnokság
Esztergom
2017.09.22.-23.

Esztergom adott otthont a magyar junior mezőnynek, hogy eldőljenek, kik lesznek a 2017. év bajnokságának győztesei illetve helyezettjei. A Tatabányai Sport Club  4 fiú és 2 lány versenyzővel vett részt a viadalon és a szereplés sikeresnek volt mondható. A lányok között a megszokottnál 1 súlycsoporttal feljebb induló az Európa bajnoki bronzérmes RÉCZI Bianka meggyőző főlénnyel nyerte  ezt az országos bajnokságot is , ami immár a tizedik magyar bajnoki aranyérmet jelentette eddigi pályafutása során.  Ez nem mindennapi teljesítmény ! KIS Eszter kellemes meglepetést okozva  ezüstérmet szerzett 3 győzelemmel és méltán állhatott a dobogó 2. fokára. A fiuk közül a korengedménnyel induló GYÜRKY Tibor jó birkózással a nagyon erős mezőnyben az  5. helyen végzett és ugyancsak 5. lett FARKAS Nándor is. SZTANCS Csaba a számára szokatlan fogásnemben és első ellenfelet legyőzve , majd a következő meccsén vereséget szenvedve sajnos nem jutott a pontot érő első 6 közé és a szintén korengedménnyel versenyző CSÖLLEI Márton sem ért el helyezést.

Eredmények indulók

Nők

51kg    1.   Réczi Bianka

55 kg   2.   Kis Eszter

Férfiak

50 kg   5.    Farkas Nándor

66kg    5.    Gyürky Tibor

Edzők : Katona Géza és Turák Pál

 


Módosítás: (2017. szeptember 30. szombat, 17:43)

 
Támogatóink:
Köszönet érte!
Szavazás
Menyire tetszik az új oldal?
 
birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank