Ki néz minket?
Oldalainkat 126 vendég böngészi
Home

Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

Diák szabadfogású OB

BIRKÓZÁS

2009.évi szabadfogású diák országos bajnokság
Püspökladány, 2009.november 27.-28
.

A 2009.évi diák bajnokságon minden jelentős diák korú versenyző képviseltette magát az ország összes részéről.
Természetesen a Tatabányai SC. fiataljai Árvai Márk, Horváth Bence és Majer Balázs is a résztvevők között volt, amelyhez az út a kvalifikációs versenyeken keresztül vezetett.
Nagy örömünkre a tatabányai birkózók meghatározók voltak ezen a versenyen is.
Árvai Márk nem kisebb bravúrt vitt véghez, hogy a kötöttfogású bajnoki címe mellé bezsebelte a szabadfogású magyar bajnoki aranyat is. Márk ez évi teljesítményét még az a tény is növeli, hogy a tavaszi verseny-rendszerben mind kötött, mind szabadfogásban diákolimpiai bajnoki címet is nyert. Ebben az évben a lezajlott nem kevés verseny közül egyetlen egy alkalommal végzett a második helyen, minden más versenyét megnyerte.
Horváth Bence a bravúrt jelentő kötöttfogású ezüstérme után szabadfogásban a rangot jelentő V. helyen végzett. Bence ebben az évben komoly fejlődésen ment keresztül.
Az egyik legerősebb súlycsoportban a 42 kg-ban Majer Balázs első győztes meccse után a későbbi bajnoktól kapott ki és a visszamérkőzésen az első ötbe kerüléséért szintén szoros mérkőzésen szenvedett vereséget.

Eredmények:

32 kg. I.  hely Árvai Márk

68 kg. V. hely Horváth Bence

Edző: Turák Pál

Módosítás: (2011. február 01. kedd, 12:45)

 

9. helyen végzett a TSC felnőtt csapata

BIRKÓZÁS

NB.I. Felnőtt csapatbajnokság
Budapest, BVSC Birkózó-terem
2009.november 15.

A Tatabányai SC. felnőtt birkózó-csapata zömében ifjúsági és juniorkorú versenyzőkkel és néhány idősebb
birkózóval nagy reményekkel vágott neki a visszavágó mérkőzéseinek. Az első forduló bravúrját, ahol 16:13-ra legyőzték a tavalyi felnőtt NB.I. bajnokát a BVSC-t próbálták megismételni a visszavágón is. Az összecsapás nagy-nagy érdeklődés mellett rendkívül izgalmasra sikeredett és végül is szoros
küzdelemben 16:14-re bizonyult jobbnak a BVSC gárdája. Mivel mind a Tatabányai SC., mind a BVSC a Csepeli ABI és az Érd csapatát legyőzte és a csoportelső Ferencvárostól mindketten kikaptak az oda-vissza vágó összesített eredménye pontegyenlőséget hozott és a tatabányaiak a két csapat egymás elleni küzdelmében egy ponttal jobbnak bizonyultak. Azonban utánanézve a Magyar Birkózó Szövetség versenykiírásának, mely szerint pontegyenlőség esetén nem a két csapat összesített egymás elleni eredménye számít, hanem a csoporton belül az összes mérkőzés adott és kapott pontja „gólarány” és ebben a BVSC  néhány ponttal jobbnak bizonyult. Tehát elmaradt a nagy bravúr és nem jutott a Tatabányai SC. csapata a döntőbe, de így is óriási fegyvertény volt, hogy 20 induló egyesület közül az összesítésben a IX. helyen végeztek.

Eredmények :
Tatabányai SC. -  Ferencváros              9:26
Tatabányai SC. -  BVSC-DEGA Tát      14:16
Tatabányai SC. -  Csepeli ABI             23:12
Tatabányai SC
. -  Érdi Spartacus         29:3

A Tatabányai SC. csapatának tagjai :
Németh Béla, Papp László, Bozori Imre, Molnár József, Koller András, Ungi Lajos, Kósa Sándor, Vátzi Attila, Vadas János,
Knap Dániel, Bacsa Mihály, Bacsa Attila, Vátzi Zoltán, Fekete Gábor

Edző: Katona Géza

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:40)

 

Edzőtábor Azerbajdzsánban

Birkózás

Azerbajdzsán (Baku)                                                                    
2009.november 2-15.

A 2010.évi I. Ifjúsági Olimpiára készülő magyar utánpótlás birkózó-válogatott 2009.november 2-16 között Azerbajdzsánban edzőtáborozik.  Ennek a keretnek a tagja a Tatabányai SC. versenyzője Majer Ferenc is. A magyar fiatalok az edzőtáborozás első hete után egy nagy nemzetközi versenyen vettek részt Bakuban.
Majer Ferenc számára a verseny nagyszerűen sikerült, hisz a 69 kg-os súlycsoportban 24 induló közül
négy győzelemmel harcolta ki a döntőbe-jutást. A döntőben sajnos már nem tudott birkózni, mert térdsérülés miatt vissza kellett lépnie a küzdelmektől, de így is a nagyszerű második helyen végzett.
A verseny után a magyar válogatott még egy további hetet edzőtáborozik Azerbajdzsánban.

Eredmények:

69 kg. II. hely Majer Ferenc

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:40)

 

Járfás Dániel V. a magyar bajnokságon

BIRKÓZÁS

Kötöttfogású Serdülő Országos Bajnokság
Budapest, BVSC
2009.november 13.-14.

A kvalifikációs versenyekről két tatabányai birkózó jutott a 2009.évi Serdülő OB. döntőjébe. Mindketten Hornyák Lajos és Járfás Dániel az egyik legerősebb súlycsoportban az 53 kg-ban versenyezhettek. A rendkívül erős mezőnyben Járfás Dániel nagy bravúrral hozta a tőle elvárható eredményt és végül is az előkelő V. helyen végzett. Hornyák Lajos nagy küzdelemben sorsdöntő mérkőzésen kikapott és így nem került az első hat helyezett közé.

Eredmények :
53 kg. V. hely Járfás Dániel

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:41)

 

Árvai Márk megvédte a bajnoki címét

BIRKÓZÁS

Diák kötöttfogású országos bajnokság
2009. 11. 6.-7.
Budapest – VASAS SC

Az ország összes részéről összesereglett diák korú birkózói vetélkedtek 2009. Diák magyar bajnoki címekért a VASAS SC. sportcsarnokában.
Az ez évtől érvényes szabályok szerint kvalifikációs versenyeken keresztül lehetett kivívni az indulási jogot, így csak a legjobb birkózók képviseltethették egyesületük színeit.
A Tatabányai SC.  4 fővel indulhatott a bajnokságon  Árvai Márk, Horváth Bence, Sztancs Csaba, és Majer Balázs személyében, és a sikeres szereplés a legmerészebb álmokat is felülmúlta.
Árvai Márk titkos esélyesünk beváltotta a hozzá fűzött reményeket és minden ellenfelét legyőzve megszerezte a 32 kg –os súly csoport magyar bajnoki címét ! Márk egész évben kiváló formában birkózott és a tavaszi idényben diák olimpiai elsőséget is szerzett. Ez már a 2. magyar bajnoki aranya hisz a tavaly megszerzett bajnoki címét védte meg az idén.
Nagyon kellemes meglepetésre a 68 kg-ban Horváth Bence nehéz mérkőzéseken a döntőbe verekedte magát ,de ott meg kellett elégednie az ezüst éremmel. Bence egy sérülés után tért vissza ezzel a nagyszerű sikerrel, a bajnoki II. helyezéssel.
Sztancs Csaba korengedménnyel indulhatott a 2 évvel idősebbek kategóriájában és az elért 5. helye az ő számára is nagy siker.
Majer Balázs , a  rendkívül erős 42kg-ban a közép mezőnyben végzett.

Eredmények :

32 kg     I.       Árvai Márk
55 kg    V.      Sztancs Csaba
68 kg     II.      Horváth Bence

Edzők:   Turák  Pál ,  Szabó  Róbert

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:42)

 
Támogatóink:
Köszönet érte!
Szavazás
Menyire tetszik az új oldal?
 
birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank