Ki néz minket?
Oldalainkat 180 vendég böngészi
Home

Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

Koller Norvégiában is nyert

BIRKÓZÁS

Osló (Norvégia) 2009.október 22.-25.

A magyar válogatott tagjaként a minden évben megrendezésre kerülő Kolbotn Kupa nemzetközi birkózó-versenyenvaló részvételre az idei
esztendőben a BVSC-s Fehér Dávid valamint a tatabányai Koller András kapott lehetőséget. A nagyszabású rendezvényen a hazai norvég ver-
senyzőkön kívül lengyel, olasz, svéd, román, magyar és dán birkózók is szőnyegre léptek.
Az idei ifjúsági európa-bajnoki ezüstérmes Koller András előbb három norvégot vert, majd az elődöntőben három menetben lengyel ellenfelével
szemben is diadalmaskodni tudott, így döntőbe jutott. A fináléban egy szintén lengyel birkózó állt Andrissal szemben, akit könnyedén, két
menetben vert el és megnyerte a tornát.

Katona Géza vezetőedző:

- Koller András ebben az évben kiváló formában versenyzett, hiszen számos rangos eseményen, többek között a 2009.évi magyar bajnokságon is az első helyen végzett. Ez évi szereplésére a kadett európa-bajnoki második helyezéssel tette fel a koronát és az azt követő rövid szünet után ismét jó formát mutat, amelyet példáz ez a nagy nemzetközi verseny is, ahol a korábbi súlyához képest magasabb súlycsoportban 17 induló közül meggyőző birkózással az első helyen végzett.

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:42)

 

A fiúk remekül helytálltak a felnőtt csb-n

BIRKÓZÁS

2009.ÉVI NB.I.-ES CSAPATBAJNOKSÁG
Dorog, 2009.október 17.

Óriási érdeklődés előzte meg a 2009.évi felnőtt birkózó csapatbajnoki küzdelmeket. Nem kevesebb, mint 20 egyesület nevezett az ez évi bajnokságra. A résztvevőket négy db. ötös csoportba sorsolták be, ahol a Tatabányai SC. birkózói rendkívül nehéz ellenfeleket kaptak. Többek között a tavalyi bajnok a BVSC-Ganz Tát, az olimpiai II. helyezett Fodor Zoltánnal felálló Ferencvárosi TC. és a tavalyi bajnokságban az élmezőnyben végzett, soraiban az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándorral erősödő Csepeli Amatőr Birkózó Iskola valamint az Érd volt a tatabányai csapat ellenfele.

A tatabányai fiúk példamutató összetartással és hozzáállással vetették magukat a küzdelembe és az elvárásokat felülmúlva az első fordulóban csoportjukban a győztes Ferencváros mögött a II. helyen végeztek. A kiváló csapatszellemről árulkodik az a tény, hogy a jelenlegi, zömében kadett és junior korú versenyzők mellett a korábbi idők idősebb birkózói is beszálltak a küzdelmekbe. Bár ezt a csoport II. helyezést nagyon nehéz lesz megtartani, de már eddig is a fiúk remekül helyt álltak.

 

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:43)

Bővebben...

 

Remekül szerepeltek birkózóink Gútán

BIRKÓZÁS

Nemzetközi Gyermek – Diák - Serdülő verseny
Kolarovo / Szlovákia
2009. október 11.

Nemzetközi birkózó versenyt rendeztek a Szlovákiai Gútán. A tatabányai fiatalok is ott voltak a végső elszámolásnál és értékes helyezéseket szereztek.

Eredmények :

Gyermek kcs.

33 kg. I. Babócsik Bence

Diák kcs.

40 kg. II. Szénási Mihály

57 kg. III. Sztancs Csaba

Serdülő kcs.

53 kg. III. Vincze Ádám

Leány kcs.

35 kg. I. Réczi Bianka

II. Wendler Zsuzsanna

50 kg. III. Kovács Ágnes

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:44)

 

Veszprém - Rangsorverseny

BIRKÓZÁS

Diák rangsor verseny szabadfogás
Veszprém

2009.október 10.

Az utolsó rangsor versenyt rendezték Veszprémben a Diák birkózók részére , ahol a magyar bajnokságon történő indulás joga volt a tét.
A Tatabányai SC. versenyzői teljesítették az elvárást , hisz hárman továbbjutottak az O.B.-ra.
Árvai Márk az ősz folyamán minden eddigi versenyt megnyert , így méltán reménykedünk a jó szereplésben az országos bajnokságon is.

Eredmények :

32 kg I. Árvai Márk

42 kg V. Majer Balázs

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:45)

 

Bécsben taroltak a lányok

BIRKÓZÁS

Nemzetközi női és leány-verseny
Ausztria (Bécs) 2009.szeptember 20.

Három ország (Ausztria, Szlovákia, Magyarország) egyesületei mérték össze erejüket Bécsben. A tatabányai lányok kiválóan szerepeltek ezen a megmérettetésen és a szép egyéni eredmények miatt megnyerték a csapatversenyt is. Különösen kiemelkedett a magyar bajnok Szerencse Mónika teljesítménye, aki mind a négy ellenfelét legyőzve végzett az I. helyen.

Eredmények:

Diák

34 kg. I. hely  Réczi Bianka

34 kg. III. hely Wendler Zsuzsanna

40 kg. I. hely Wendler Mónika

52 kg. III. hely Varjú Virginia

Serdülő

62 kg. III. hely Kovács Ágnes

Junior-Felnőtt

59 kg. III. hely Nagy Adrienn

63 kg. I. hely Szerencse Mónika

Edző: Szabó Róbert

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:45)

 
Támogatóink:
Köszönet érte!
Szavazás
Menyire tetszik az új oldal?
 
birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank