Üzenőfal
 • mybigroadHe : hello I'm a beginner blogger - please see my first clip and write about it a review, thanks my friend! «link»
 • arvai : Köszönjük szépen!
 • boka120 : A 2016. január 30-i mezőfalvi verseny képei az általam küldött linkeken! «link»
 • arvai : A strandbirkózás eredményei már szombat este fent voltak :)

 • Ha zenetet szeretnk kldeni lpj be!

  Login Form
  Ki néz minket?
  Oldalainkat 212 vendég böngészi
  Home

  Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

  Koller andris Kadet EB ezüstérmes

  Birkózás - Kadet EB

  Tatabányai szempontból szenzációs eredménnyel ért véget az idei Kadet Birkózó Európa-bajnokság, ahol kötött és szabadfogásban illetve női szakágban mérték össze erejüket Európa legjobb birkózói. Legeredményesebb magyarként a kötöttfogás 63 kg-os súlycsoportban Koller András a Tatabányai Sport Club versenyzője a magyar nemzeti válogatott tagjaként bravúros és minden várakozást felülmúló teljesítménnyel ezüstérmet szerzett.

  A Szegedhez közeli Zrenjaninba sok magyar szurkoló kísérte el a fiatal birkózó csapatot, ahol egy minden igényt kielégítő vadonatúj sportcsarnokban bonyolították le a kadet kontinensbajnokságot. A mezőny erejét bizonyítja, hogy 38 ország legjobb kadet korú birkózói vettek részt az eseményen, így különösen nagyra értékelhető Andris fantasztikus szereplése, aki 29 induló közül vívta ki a megérdemelt ezüstérmet. Négy gigászi győztes csatával jutott a döntőbe, ahol a lehető legminimálisabb különbséggel 1:0, 1:0 arányban szenvedett csupán vereséget. András 16 év után szerzett újra érmet világversenyen a szakosztálynak. A versenyző számára most egy jól megérdemelt pihenő következik, hisz öt hét - napi két edzéses iszonyú edzőtábor van a háta mögött. Ősszel csapattársaival kiegészülve szintén komoly megmérettetésre készül majd, hiszen a Tatabányai SC. Birkózó szakosztálya főleg kadet-junior illetve utánpótláskorú fiatalokkal a felnőtt NB.I.-es csapatbajnoki küzdelmekre is benevez.

   

  Rangsorveseny Miskolc

  BIRKÓZÁS

  Diák kf rangsorverseny
  Miskolc 2009. 06.20.

  Az új lebonyolítási formának megfelelően minden korcsoportnak rangsorversenyeken kell kivívni a kvalifikációt a magyar bajnokságokon történő indulásra. A diák korcsoport számára Miskolc adott otthont a versenynek. A Tatabányai SC. fiataljai itt is letették névjegyüket hisz mindhárom indulónk győzelemmel kezdett. A végső elszámolásnál is ott voltak a tatabányaiak hisz Árvai Márk ukrán és magyar ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe és ott sem talált legyőzőre. Márk tartja jó formáját, hisz a tavaszi Diákolimpiai győzelmei után továbbra is veretlen ebben az idényben. Horváth Bence kellemes meglepetésre szintén döntőbe jutott, de ott meg kellett elégednie az ezüst éremmel. Majer Balázs a középmezőnyben végzett.

  Felkészítő edzők : Turák Pál, Szabó Róbert

  Eredmények :

  32 kg I. Árvai Márk

  42 kg. VII. Majer Balázs

  68 kg II. Horváth Bence

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:51)

   

  Nemzetközi verseny - Szerbia

  BIRKÓZÁS

  Szabadka-szerbia
  Nemzetközi kadet kötöttfogású verseny - 2009. 06. 19.-20

  A magyar kadet kötöttfogású válogatott tagjaként Koller András a tatabányai Sport Club versenyzője a 2009. évi E.B. előtti utolsó nemzetközi versenyen szerepelt. A főpróba jól sikerült, hisz a 11 ország legjobb sportolóit felvonultató megmérettetésen Andris az erős mezőnyben nagyon jól szerepelt. Első mérkőzésén technikai fölénnyel verte szerb ellenfelét, majd a 2. fordulóban az előző évi E.B. horvát színekben versenyző 3. helyezettjével rendkívül szoros csatában 1:0 , 2:0, arányban maradt alul. Mivel a horvát birkózó döntőbe került így Andrisnak lehetősége nyílott a visszamérkőzésekre, ahol először egy cseh birkózót győzött le, majd a 3. helyet eldöntő mérkőzésen 4:0, 1:0 arányban francia ellenfelét múlta felül és így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Ezután 4 hét E.B. felkészülési tábor vár rá a válogatottal, ahol rajta kívül a tatabányai Ungi Lajos is részt vesz a kadet magyar válogatott Repka Attila olimpiai bajnok vezette edzőtáborozáson Jászberényben és Budapesten.

  Eredmények: 63 kg III. Koller András

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:52)

   

  Ifi kötöttfogású OB és gyermekverseny

  BIRKÓZÁS

  Ifjúsági kötöttfogású országos bajnokság
  Tatabánya, 2009. 06.02.-13.

  Hosszú idő után újra rendezhetett Tatabánya városa birkózásban országos bajnokságot.A Földi Imre sportcsarnokban vetélkedtek az ország legjobb ifjúsági birkózói, hogy eldöntsék 2009. évi bajnokság végső sorrendjét. A Tatabányai SC. birkózói is természetesen rajthoz álltak a 2009 év legrangosabb versenyén. A magyar bajnokság egyben utolsó állomása volt az ez évi kadet válogatott kialakításának is. Reménységünk KOLLER András esélyeshez méltóan minden ellenfelét legyőzve hazai környezetben népes szurkoló tábor előtt szerezte meg az aranyérmet, amely már eddigi pályafu-tásának5. bajnoki címe volt! MAJER Ferenc jó ideje könyök sérüléssel bajlódva a későbbi ezüstérmestől kapott ki egy megnyert majd elvesztett menet után a döntő menetben és végül is az 5. helyen végzett. KÓSA Dániel jó teljesítménnyel az erős mezőnyben szintén a pontot érő 5. helyre ért oda.Koller András így biztos résztvevője magyar válogatottként az ez évi Európa bajnokságon induló csapatnak. A következő hétvégén még a szerbiai Szabadkán indul egy nemzetközi versenyen, majd azt követően egy 4 hetes E.B. felkészítő táborban vesz részt, és utána irány az Európa bajnokság.

  Eredmények :

  63 kg I. Koller András

  54 kg V. Kósa Dániel

  69. kg V. Majer Ferenc

  Felkészítő edző : Katona Géza

   

  Az országos bajnoksággal egy időben és helyen egy meghívásos diák és gyermek versenyt is lebonyolítottak a rendezők , ahol erős egyesületek versenyzőivel találkozhattak fiataljaink. Itt is küzdelmes összecsapásokon döntötték el a helyezéseket.

  Eredmények :

  Gyermek korcsoport

  20 kg IV. Turák Zsombor

  28 kg I. Babócsik Bence

  31 kg III. Pannok Ferenc

  45 kg V. Deák Zoltán

  Diák korcsoport

  30 kg V. Triff-Árkosi Sándor

  32 kg II. Bogdán Roland

  38 kg II. Vátzi Bálint

  IV. Szénási Mihály

  V. Papp Szabolcs

  46 kg. III. Vátzi Roland

  V. Kövesdi Kevin

  50 kg I. Sztancs Csaba

  V. Cserfalvi Péter

  Felkészítő edzők : Turák Pál , Szabó Róbert

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:52)

   

  Szerencse Mónika Magyar Bajnok

  BIRKÓZÁS

  Női OB - Törökszentmiklós, 2009. 06. 06.

  Lezajlottak a női bajnokságok is, melyet egyetlen napon rendeztek Törökszentmiklóson.
  A látványos csaták és a magyar bajnoki cím végső győztesei:

  Felnőtt korosztály:

  48 kg Nagy Cintia - DBC ,
  Edzője: Rusznyák József

  51 kg Köteles Alexandra - Törökszentmiklós,
  Edzője: Sarkadi Imre

  55 kg Barka Emese - Vasas,
  Edzői: Bódi Jenő, Kovács Levente

  59 kg Sastin Marianna - Csepel - Delta SE,
  Edzője: Bánkuti Zsolt

  63 kg Godó Kitti - FTC

  67 kg Szerencse Mónika – Tatabánya
  Edzője: Katona Géza

  72 kg Soós Rita - Csepeli BC,
  Edzője: Bánkuti Zsolt

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:53)

   
  További cikkeink...
  Támogatóink:
  Köszönet érte!
  Szavazás
  Menyire tetszik az új oldal?
   
  birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank