Ki néz minket?
Oldalainkat 192 vendég böngészi
Home

Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

Koller andris Kadet EB ezüstérmes

Birkózás - Kadet EB

Tatabányai szempontból szenzációs eredménnyel ért véget az idei Kadet Birkózó Európa-bajnokság, ahol kötött és szabadfogásban illetve női szakágban mérték össze erejüket Európa legjobb birkózói. Legeredményesebb magyarként a kötöttfogás 63 kg-os súlycsoportban Koller András a Tatabányai Sport Club versenyzője a magyar nemzeti válogatott tagjaként bravúros és minden várakozást felülmúló teljesítménnyel ezüstérmet szerzett.

A Szegedhez közeli Zrenjaninba sok magyar szurkoló kísérte el a fiatal birkózó csapatot, ahol egy minden igényt kielégítő vadonatúj sportcsarnokban bonyolították le a kadet kontinensbajnokságot. A mezőny erejét bizonyítja, hogy 38 ország legjobb kadet korú birkózói vettek részt az eseményen, így különösen nagyra értékelhető Andris fantasztikus szereplése, aki 29 induló közül vívta ki a megérdemelt ezüstérmet. Négy gigászi győztes csatával jutott a döntőbe, ahol a lehető legminimálisabb különbséggel 1:0, 1:0 arányban szenvedett csupán vereséget. András 16 év után szerzett újra érmet világversenyen a szakosztálynak. A versenyző számára most egy jól megérdemelt pihenő következik, hisz öt hét - napi két edzéses iszonyú edzőtábor van a háta mögött. Ősszel csapattársaival kiegészülve szintén komoly megmérettetésre készül majd, hiszen a Tatabányai SC. Birkózó szakosztálya főleg kadet-junior illetve utánpótláskorú fiatalokkal a felnőtt NB.I.-es csapatbajnoki küzdelmekre is benevez.

 

Rangsorveseny Miskolc

BIRKÓZÁS

Diák kf rangsorverseny
Miskolc 2009. 06.20.

Az új lebonyolítási formának megfelelően minden korcsoportnak rangsorversenyeken kell kivívni a kvalifikációt a magyar bajnokságokon történő indulásra. A diák korcsoport számára Miskolc adott otthont a versenynek. A Tatabányai SC. fiataljai itt is letették névjegyüket hisz mindhárom indulónk győzelemmel kezdett. A végső elszámolásnál is ott voltak a tatabányaiak hisz Árvai Márk ukrán és magyar ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe és ott sem talált legyőzőre. Márk tartja jó formáját, hisz a tavaszi Diákolimpiai győzelmei után továbbra is veretlen ebben az idényben. Horváth Bence kellemes meglepetésre szintén döntőbe jutott, de ott meg kellett elégednie az ezüst éremmel. Majer Balázs a középmezőnyben végzett.

Felkészítő edzők : Turák Pál, Szabó Róbert

Eredmények :

32 kg I. Árvai Márk

42 kg. VII. Majer Balázs

68 kg II. Horváth Bence

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:51)

 

Nemzetközi verseny - Szerbia

BIRKÓZÁS

Szabadka-szerbia
Nemzetközi kadet kötöttfogású verseny - 2009. 06. 19.-20

A magyar kadet kötöttfogású válogatott tagjaként Koller András a tatabányai Sport Club versenyzője a 2009. évi E.B. előtti utolsó nemzetközi versenyen szerepelt. A főpróba jól sikerült, hisz a 11 ország legjobb sportolóit felvonultató megmérettetésen Andris az erős mezőnyben nagyon jól szerepelt. Első mérkőzésén technikai fölénnyel verte szerb ellenfelét, majd a 2. fordulóban az előző évi E.B. horvát színekben versenyző 3. helyezettjével rendkívül szoros csatában 1:0 , 2:0, arányban maradt alul. Mivel a horvát birkózó döntőbe került így Andrisnak lehetősége nyílott a visszamérkőzésekre, ahol először egy cseh birkózót győzött le, majd a 3. helyet eldöntő mérkőzésen 4:0, 1:0 arányban francia ellenfelét múlta felül és így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Ezután 4 hét E.B. felkészülési tábor vár rá a válogatottal, ahol rajta kívül a tatabányai Ungi Lajos is részt vesz a kadet magyar válogatott Repka Attila olimpiai bajnok vezette edzőtáborozáson Jászberényben és Budapesten.

Eredmények: 63 kg III. Koller András

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:52)

 

Ifi kötöttfogású OB és gyermekverseny

BIRKÓZÁS

Ifjúsági kötöttfogású országos bajnokság
Tatabánya, 2009. 06.02.-13.

Hosszú idő után újra rendezhetett Tatabánya városa birkózásban országos bajnokságot.A Földi Imre sportcsarnokban vetélkedtek az ország legjobb ifjúsági birkózói, hogy eldöntsék 2009. évi bajnokság végső sorrendjét. A Tatabányai SC. birkózói is természetesen rajthoz álltak a 2009 év legrangosabb versenyén. A magyar bajnokság egyben utolsó állomása volt az ez évi kadet válogatott kialakításának is. Reménységünk KOLLER András esélyeshez méltóan minden ellenfelét legyőzve hazai környezetben népes szurkoló tábor előtt szerezte meg az aranyérmet, amely már eddigi pályafu-tásának5. bajnoki címe volt! MAJER Ferenc jó ideje könyök sérüléssel bajlódva a későbbi ezüstérmestől kapott ki egy megnyert majd elvesztett menet után a döntő menetben és végül is az 5. helyen végzett. KÓSA Dániel jó teljesítménnyel az erős mezőnyben szintén a pontot érő 5. helyre ért oda.Koller András így biztos résztvevője magyar válogatottként az ez évi Európa bajnokságon induló csapatnak. A következő hétvégén még a szerbiai Szabadkán indul egy nemzetközi versenyen, majd azt követően egy 4 hetes E.B. felkészítő táborban vesz részt, és utána irány az Európa bajnokság.

Eredmények :

63 kg I. Koller András

54 kg V. Kósa Dániel

69. kg V. Majer Ferenc

Felkészítő edző : Katona Géza

 

Az országos bajnoksággal egy időben és helyen egy meghívásos diák és gyermek versenyt is lebonyolítottak a rendezők , ahol erős egyesületek versenyzőivel találkozhattak fiataljaink. Itt is küzdelmes összecsapásokon döntötték el a helyezéseket.

Eredmények :

Gyermek korcsoport

20 kg IV. Turák Zsombor

28 kg I. Babócsik Bence

31 kg III. Pannok Ferenc

45 kg V. Deák Zoltán

Diák korcsoport

30 kg V. Triff-Árkosi Sándor

32 kg II. Bogdán Roland

38 kg II. Vátzi Bálint

IV. Szénási Mihály

V. Papp Szabolcs

46 kg. III. Vátzi Roland

V. Kövesdi Kevin

50 kg I. Sztancs Csaba

V. Cserfalvi Péter

Felkészítő edzők : Turák Pál , Szabó Róbert

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:52)

 

Szerencse Mónika Magyar Bajnok

BIRKÓZÁS

Női OB - Törökszentmiklós, 2009. 06. 06.

Lezajlottak a női bajnokságok is, melyet egyetlen napon rendeztek Törökszentmiklóson.
A látványos csaták és a magyar bajnoki cím végső győztesei:

Felnőtt korosztály:

48 kg Nagy Cintia - DBC ,
Edzője: Rusznyák József

51 kg Köteles Alexandra - Törökszentmiklós,
Edzője: Sarkadi Imre

55 kg Barka Emese - Vasas,
Edzői: Bódi Jenő, Kovács Levente

59 kg Sastin Marianna - Csepel - Delta SE,
Edzője: Bánkuti Zsolt

63 kg Godó Kitti - FTC

67 kg Szerencse Mónika – Tatabánya
Edzője: Katona Géza

72 kg Soós Rita - Csepeli BC,
Edzője: Bánkuti Zsolt

Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:53)

 
További cikkeink...
Támogatóink:
Köszönet érte!
Szavazás
Menyire tetszik az új oldal?
 
birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank